Dudok Groep nieuws — Diepeveen: pionieren tussen volkswijk en makers district

Datum
augustus 2021
Stad
Rotterdam

Diepeveen: pionieren tussen volkswijk en makers district

Dura Vermeer en ontwikkelpartner Dudok Real Estate brengen wonen, werken, horeca én de Huidenclub bij elkaar, met het iconische Diepeveengebouw als een levendige en centrale makersplaats. Op donderdag 26 augustus 2021 lanceert de ontwikkelcombinatie het woningaanbod met definitieve VON-prijzen en vanaf 14 september 2021 kunnen aspirant kopers een woning naar keuze reserveren. “Diepeveen biedt een mooie mix van compacte studio’s van circa 55 m2 tot royale stadswoningen van circa 160 m2 en alles wat daartussen zit. Een gevarieerd aanbod, waardoor een bruisend en divers woongebied ontstaat”, stelt Rob Langerak ontwikkelaar bij Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Diepeveen in kaart
De vijf woongebouwen aan het Dakpark, gelegen tussen de Vierhavensstraat en de Hudsonstraat, verschillen in hoogte en baksteen en bieden ruimte aan 90 huurwoningen en 97 koopwoningen. Vanaf 14 september 2021 gaan de koopwoningen in pre-sale. Per die datum zijn er twee-, drie- of vierkamerappartementen, studio’s of stadswoningen online te reserveren. Wie nu al enthousiast is, kan een woningvoorkeur aangeven en een oriënterend gesprek aanvragen met hypotheekpartner NEXTHome via www.diepeveen-rotterdam.nl.

Nieuw stuk stad
Door kopen en huren te mixen, zetten Dudok Real Estate en Dura Vermeer in op een positieve, grootstedelijke dynamiek. “We maken een nieuw stuk stad in Bospolder-Tussendijken. Het Rijksmonument vormt samen met de vijf nieuwe woongebouwen een ensemble met een prachtige openbare ruimte. De Woonhof en de Cour creëren nieuwe routes en voegen dynamische ontmoetingsplekken toe in de wijk met werkruimtes, ateliers, horeca en verschillende woningtypes”, zegt Paul Diederen architect bij Diederendirrix architectuur en stedenbouw.

Bekijk hier de video van Diepeveen: https://www.youtube.com/watch?v=ZHxA34uTcKA&feature=youtu.be