Monumentaal Vastgoed

De vastgoedportefeuille van Dudok Real Estate bevat tal van bijzondere, monumentale objecten gelegen op A-locaties. Dudok Real Estate ontwikkelt ze tot moderne woon-, culturele- of bedrijfsruimten, met behoud van de monumentale waarde.

Hofbogen — Rotterdam

De Hofbogen is een 1,9 kilometer lang verhoogd spoorviaduct gelegen in Rotterdam Noord. Het doorkruist de stad vanaf Hofplein tot aan de A20.

HAKA-gebouw — Rotterdam

Het HAKA-gebouw is in 1932 gebouwd als het hoofdkantoor van de Coöperatieve Groothandelsvereniging de Handelskamer. Het gebouw deed dienst als kantoor, fabriek en graansilo.

Diepeveen — Rotterdam

Het Diepeveen gebouw is anno 1929 gebouwd in opdracht van Handelsmaatschappij Diepeveen & Co. De Kubistische expressionistische stijl komt van het ontwerp van W. Kromhout Czn.

Kunstkerk — Dordrecht

Dudok Real Estate en AM Assets hebben de Kunstkerk in Dordrecht aangekocht en hebben er een samenhangend cultureel concept te ontwikkeld.

Rotterdamsche Lloyd — Rotterdam

Het Lloydgebouw betrof het voormalig kantoor van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd, een rederij die tussen 1883 en 1970 in Rotterdam was gevestigd.

Groothoofd — Dordrecht

Dudok Real Estate heeft het rijksmonumentale complex aan het Groothoofd en de Palingstraat te Dordrecht gekocht van woningcorporatie Woonbron.

Wolwevershaven — Dordrecht

Het rijksmonumentale pand Stokholm aan de Wolwevershaven is toegevoegd aan de monumentale vastgoedportefeuille van Dudok Real Estate.

Johan de Wittstraat 2 — Dordrecht

Deze voormalige spaarbank in het centrum van Dordrecht is gebouwd in de stijl van het eclecticisme en is van grote monumentale waarde. Het rijksmonument is in 2012 gerenoveerd.

Lange Geldersekade 8 — Dordrecht

Dit pand stond oorspronkelijk bijna twee eeuwen aan de Schiekade in Rotterdam, 20 kilometer verderop. Het maakte deel uit van de Kuijls Fundatie.

Houttuinen 36 — Dordrecht

Deze voormalige kosterswoning in Dordrecht heeft een lange en veelbewogen geschiedenis. In 2004 begon Dudok Real Estate aan de hergeboorte van het pand. Na een restauratie van drie jaar is Houttuinen 36 nu de hoogwaardige kantooromgeving voor Dudok Real Estate.

Nieuwstraat 60-62 — Dordrecht

Het voormalig filmhuis The Movies, in het historische centrum van Dordrecht, is getransformeerd tot filmtheater en stadsbrasserie De Witt.

Nieuwe Haven 44/Hoge Nieuwstraat 150 — Dordrecht

Dit gerenoveerde en in ere herstelde monumentale pand ligt op een unieke uitgaanslocatie aan één van de mooiste havens in hartje Dordrecht.