Dudok Groep nieuws — Dudok Groep en Rokus Vastgoed ontwikkelen XXL distributiecentrum van 60.000 m²

Datum
november 2020
Stad
Rotterdam

Dudok Groep en Rokus Vastgoed ontwikkelen XXL distributiecentrum van 60.000 m²

Dudok Groep en Rokus Vastgoed hebben met Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een warehouse complex van ca. 60.000 m² / 8,5 ha terrein op Distripark Maasvlakte West. Daarvan is reeds 80 procent al gevuld door logistieke dienstverleners LV Shipping (20%); Barsan Global Logistics (40%) en een derde partij (20%). Het gaat om een warehouse voor de opslag van conventionele goederen. Het warehouse zal energieneutraal gaan opereren en het Breeam duurzaamheidscertificaat Very Good dragen. De bouw is inmiddels gestart en het warehouse zal naar verwachting in juli 2021 worden opgeleverd.

Ontwikkelaars van nieuwe contract
Dudok Groep is als ontwikkelende belegger sinds 2011 actief in de Rotterdamse haven, vooral op de Maasvlakte. Het bedrijf is gespecialiseerd in het realiseren van nieuwe logistieke vastgoedontwikkelingen voor de opslag van gecontaineriseerd stukgoed. Deze ontwikkeling betreft de 3e grootschalige ontwikkeling van Dudok Groep op Maasvlakte.

Klanten van het nieuwe warehouse
Barsan Global Logistics en LV Shipping zijn de launching customers van deze ontwikkeling.
Barsan Global Logistics (BGL) is een wereldwijd opererende logistiek dienstverlener met 1,5 mio m2 warehousecapaciteit op ca 70 locaties in eigendom of huur. BGL is sinds een aantal jaar aanwezig in de Rotterdamse haven met eigen warehouse faciliteiten. De ambities van BGL zijn groot vandaar de huur van 20.000 m2 op Maasvlakte voor de opslag van koopmansgoederen. LV Shipping is een wereldwijde logistieke dienstverlener in de scheeps- en transport services zoals opslag, transport en handling van import en export van verschillende producten en is als bedrijf sterk aan Rotterdam verbonden. LV Shipping wenst vanwege de toenemende vraag naar haar services de bedrijfsactiviteiten uit te kunnen breiden met ca 10.000 m² warehouse op Maasvlakte.

Met deze aanbesteding heeft Havenbedrijf Rotterdam het 78 hectare tellende Distributiepark Maasvlakte West binnen anderhalf jaar zo goed als uitgegeven. Lauching customer was Busan Port Authority die in juni 2019 tekende voor 5ha terrein. Daarna tekende DHG in januari 2020 voor 30 ha. Doordat 20 ha op Distripark MV West gereserveerd is voor de ontwikkeling van een waterstoffabriek, is er nog slechts 5,5 ha over voor uitgifte voor warehousing. Ook hiervoor is HbR al in een vergevorderd gesprek met gegadigden. Als laatste is er nog een terrein van ca.9 ha op Distripark MV West gereserveerd voor port services.