Dudok Groep nieuws — Dudok Groep koopt Schiecentrale te Rotterdam

Datum
januari 2019
Stad
Rotterdam

Dudok Groep koopt Schiecentrale te Rotterdam

De Schiecentrale in het Lloydkwartier is eigendom geworden van Dudok Groep in Dordrecht. Het iconische pand is op 21 december 2018 door de gemeente Rotterdam overgedragen na een uitvoerig, openbaar verkoopproces.

De Schiecentrale is een multifunctioneel verzamel gebouw en deels rijksmonument. Het is gebouwd in 1904 als elektriciteitscentrale voor de Rotterdamse haven. Het complex heeft een omvang van 35.000 m² VVO en bestaat uit zeven bouwdelen. Het is momenteel een broedplaats voor creatieve bedrijven met onder andere horeca, twee professionele film- en tv-studio’s en een hotel. In 2008 is het pand aangevuld met een aantal nieuwbouwprojecten. Het ontwerp van deze transformatie, herbestemming en uitbreiding is van Mei architects and planners.

De combinatie van kantoorruimten, woningen en woonwerkeenheden brengt meer leven in het gebied, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot het centrum van de creatieve industrie van de stad Rotterdam.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn Advocaten en Notarissen hebben de gemeente Rotterdam begeleid bij de verkoop. Dudok Groep is geadviseerd door Schaap Advocaten en Notarissen, EY en RPS advies- en ingenieursbureau.