Dudok Groep nieuws — Marathon and Unifore verkopen horeca- en retail plint van Montevideo gebouw in Rotterdam aan Dudok Real Estate

Datum
mei 2022
Stad
Rotterdam

Marathon and Unifore verkopen horeca- en retail plint van Montevideo gebouw in Rotterdam aan Dudok Real Estate

Een Joint Venture tussen een fonds gelieerd aan MCAP Global Finance (UK) LLP, de Europese dochteronderneming van het in New York gevestigde Marathon Asset Management LP, en Unifore heeft het horeca- en winkelgedeelte van het Montevideo-gebouw in Rotterdam verkocht aan Dudok Real Estate. De transactie omvat circa 1.900 m² horecaruimte.

Sinds 2005 staat de 152 meter hoge Montevideo toren in Rotterdam, het ‘Manhattan aan de Maas’. Het ontwerp is geïnspireerd op de wolkenkrabbers in New York, Boston en Chicago uit de jaren dertig van de vorige eeuw. De naam Montevideo verwijst naar het verleden, toen de Wilhelmina Pier nog vele pakhuizen telde die namen droegen van steden waar Rotterdam een handelsrelatie mee onderhield zoals New Orleans, Santos, Baltimore en Havana. De Wilhelmina Pier biedt nu plek aan verschillende woon- en kantoortorens, culturele instellingen en restaurants.
Er is een breed scala aan wereldkeukens gevestigd in op de Wilhelmina Pier, waaronder Loetje Rotterdam Kop van Zuid, Humphrey’s, Restaurant Azura, Rodeo Latin American Grill en Ono Fusion.

Tijdens de verkoopprocedure is de verkoper begeleid door Savills (commercieel) en door Loyens & Loeff N.V. (juridisch). Dudok Real Estate is geadviseerd door Houthoff (juridisch), CBRE (commercieel) en RPS advies- en ingenieursbureau (technisch).