Dudok Groep nieuws — Rotterdamse Dakendagen

Datum
mei 2019
Stad
Rotterdam

Rotterdamse Dakendagen

Dit weekend kun je tijdens de Rotterdamse Dakendagen het iconische HAKA-gebouw en de historische Schiecentrale bezoeken!

Wandeltour

Op 1 & 2 juni kun je een wandeltour maken door het Lloydkwartier van Rotterdam.

In dit voormalig havengebied, met de aangrenzende Parkhaven, Sint-Jobshaven en Schiehaven, staan een aantal historische pakhuizen en andere industriële gebouwen die zijn of worden getransformeerd tot woningen, kantoren, restaurants en hotels. Tijdens deze tour bezoeken je onder leiding van een gids de daken van twee van deze gebouwen – de Schiecentrale en het Oceaanhuis – en bewonderen we het uitzicht over de havens van Rotterdam en Het Park.

De historische Schiecentrale is een voormalige elektriciteitscentrale die is getransformeerd tot huisvesting voor creatieve ondernemers. Het is een verzamelgebouw met o.a. filmstudio’s en ruim 80 filmmakers, televisieproducenten, kunstenaars en ICT-ers. Onder andere RTV Rijnmond is gevestigd in een deel van dit gebouw. Het robuuste havenmonument stamt uit 1904 werd in de jaren 90 omgebouwd tot de huidige functie. Je gaat het dak op bij Hotel Stroom.

Fietstour

Fiets mee tijdens de monumentale tour op 1 & 2 juni. Je bezoekt tijdens deze fietstour twee industriële pareltjes uit de architectuurgeschiedenis van Rotterdam: De Van Nelle Fabriek en het HAKA-gebouw. Twee voormalige fabrieks- en kantoorgebouwen die volledig zijn en worden getransformeerd voor een nieuwe functie.

Meer informatie & tickets: rotterdamsedakendagen.nl/tours