Dudok Groep nieuws — Start bestemmingsplanprocedure de Glasfabriek

Datum
december 2023
Stad
Schiedam

Start bestemmingsplanprocedure de Glasfabriek

De bestemmingsplanprocedure van De Glasfabriek is officieel gestart. Het college van burgemeester & wethouders heeft het ontwerpbestemmingsplan voor De Glasfabriek vrijgegeven voor inzage, dat gelijktijdig met de bouwvergunning voor deelfase ENTREE geco├Ârdineerd in procedure is gebracht. Dit markeert een belangrijke stap voor de ontwikkeling van 738 woningen en ca 25.000 m┬▓ aan bedrijvigheid op deze locatie.

ENTREE omvat de eerste 84 woningen, verdeeld over het midden en hoge segment, en vormt de eerste bouwfase in de transformatie van de voormalige Glasfabriek. Het versteende fabrieksterrein waar ooit 24/7 de glazen flesjes luid rinkelende, transformeert naar een radicaal vergroend gebied met industrieel ogende bouwblokken waar wordt gewoond, gewerkt en waar gebruikers zich kunnen ontspannen of juist fysiek inspannen. Een mooi vooruitzicht waar we in samenwerking met Blauwhoed, Gemeente Schiedam en al onze partners en adviseurs, onder andere Antea Group Nederland, Barcode Architects, DELVA Landscape Architecture | Urbanism, Peutz, Mees Ruimte & Milieu, BANK15, GROOSMAN architecten, VOIDS, Techniplan Adviseurs, KVMC trots op zijn.

Neem alvast een kijkje in de toekomst! Benieuwd naar meer, kijk op www.deglasfabriek.com of bekijk het ontwerp bestemmingsplan via: https://lnkd.in/eNFkcqr2