Dudok Groep nieuws — Start realisatie zonneproject Alblasserdam

Datum
mei 2024
Stad
Alblasserdam

Start realisatie zonneproject Alblasserdam

Nieuw zonneproject in Alblasserdam: Een krachtige stap naar duurzaamheid

Eind mei starten we in Alblasserdam met een ambitieus nieuw zonneproject, een initiatief dat de kracht van duurzame energie benadrukt. Met in totaal 10.670 zonnepanelen zal dit project een indrukwekkend vermogen van 2,86 megawatt genereren. Deze capaciteit is equivalent aan de jaarlijkse energieconsumptie van ongeveer 1650 huishoudens. De opgewekte energie komt ten goede aan de bedrijfsvoering van Peute Recycling B.V.

Dit project is een voorbeeld van hoe we streven naar duurzame ontwikkelingen en het efficiënt gebruik van opgewekte energie. In nauwe samenwerking met Eneco werken we aan dit project om zowel het gebouw als het gebruik ervan zo duurzaam mogelijk te maken. Peute Recycling B.V. zal de energie gebruiken voor het sorteren van papier en plastic, wat essentieel is voor hun recyclingprocessen en bijdraagt aan een circulaire economie.

We zijn dankbaar voor de inzet van alle betrokken partijen die dit project mogelijk maken, waaronder Eneco (Eelco Wildeboer & Thomas Loef), Deka Immobilien (Sam Verstraten & Farshad Arshadi) en Peute Group (John van den Heuvel & Dick Siemerink). Ook gaat onze dank uit naar Houthoff (Anna Wijnans en Wim Greijskamp) en NewGround Law (Renée Fennis & Cynthia de Witt Wijnen-Guman) voor de juridische ondersteuning.