Dudok Groep — DistriPark

Adres
Oude Beerpoldersekade
Stad
Dordrecht
Oppervlakte
35.000 m²
Bouwjaar
2020
Architect kantoor
RoosRos, Oud-Beijerland
Architect warehouse
Designlogic, Nuenen
Aannemer
Bouwbedrijf Vrolijk, Breda

DistriPark Dordrecht

Na Crocs Europe B.V. en ELCEE heeft ook DYLAN Steel Solutions zich gevestigd op het nieuwe logistieke bedrijventerrein DistriPark Dordrecht. Het bedrijf – dat stalen buizen, fittingen, flenzen en bijbehorende diensten levert aan onder andere de energiesector, offshore en de petrochemische industrie - maakt op DistriPark Dordrecht gebruik van ongeveer 35.000 m2 distributie- en kantoorruimte.

Ontwikkelaar en eigenaar van het pand is Dudok Real Estate uit Dordrecht. Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting heeft de partijen bij elkaar gebracht. Directeuren Michel Borsboom en Jean-Philippe van den Berg van Dylan Steel Solutions: “We zochten een nieuwe locatie in de buurt van de Hoeksche Waard die logistiek goed bereikbaar is. DistriPark Dordrecht heeft een directe aansluiting met de A16 en daarnaast zijn er in de directe omgeving belangrijke voorzieningen zoals hotels waar onze gasten en klanten kunnen verblijven. Dat maakt DistriPark Dordrecht tot een logische keuze.”

150 arbeidsplaatsen

DYLAN Steel Solutions, onderdeel van de internationaal opererende BUHLMANN GROUP, is op dit moment in Nederland gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) en Oud-Gastel (Noord-Brabant). Voor deze twee locaties komt het nieuwe en duurzame pand in Dordrecht in de plaats. Er werken ruim 150 werknemers bij het bedrijf die mee zullen verhuizen naar de nieuwe locatie, maar er zullen ook nieuwe arbeidskrachten worden geworven. “Dordrecht en de Drechtsteden beschikken over een goed potentieel aan geschikte werknemers voor ons bedrijf”, aldus Borsboom en Van den Berg.

Maritieme sector

De Dordtse wethouder Maarten Burggraaf (Economie) is blij met de vestiging van DYLAN Steel Solutions op DistriPark Dordrecht: “Na de komst van Crocs is dit weer een prachtig ander internationaal bedrijf, wat gezien de toelevering aan de maritieme sector zeker thuishoort in de Drechtsteden. En wat ook belangrijk is: het levert extra werkgelegenheid op, dat is goed voor onze inwoners die op zoek zijn naar een baan in de logistieke sector.”

Flinke klus
Projectontwikkelaar en eigenaar Dudok Real Estate kijkt al uit naar de bouw van de imposante, nieuwe bedrijfslocatie voor DYLAN Steel Solutions. Een flinke klus, die uitgevoerd gaat worden door Vrolijk Bouw B.V. en een klein jaar in beslag zal nemen. “We zijn er enorm trots op dat we, als Dordtse ontwikkelaar, voor DYLAN Steel Solutions een nieuw, hoogwaardig en duurzaam logistiek centrum mogen ontwikkelen.”