Dudok Groep — Groothoofd

Adres
Groothoofd 8
Stad
Dordrecht

Groothoofd

Dudok Real Estate heeft het rijksmonumentale complex aan het Groothoofd en de Palingstraat te Dordrecht gekocht van woningcorporatie Woonbron.

Het Groothoofd ligt aan het drierivierenpunt, het drukst bevaren rivierenkruispunt van Europa. De Beneden-Merwede, de Oude Maas en de Noord komen hier samen.

De Groothoofdspoort, van oudsher de belangrijkste stadspoort van Dordrecht, is vanaf het water nog steeds te zien. Eeuwenlang arriveerden en vertrokken hier talloze handelaren, krijgsheren en kunstenaars. Het Groothoofd is ook vaak geschilderd door grote namen zoals Jongkind, Cuyp en Turner. Allen waren gefascineerd door de boeiende lichtinval. De locatie trekt dan ook veel bezoek van toeristen en riviercruises, maar ook van inwoners uit de regio.

Dudok Real Estate ziet het object, bestaande uit zes woningen en twee restaurants (Grandcafé Groothoofd en Restaurant Jongepier), als een uitstekende toevoeging om haar monumentale verhuurportefeuille voor de lange termijn te versterken. Dudok Real Estate wil deze plek weer de allure geven die het in het verleden had door de huidige horeca op een hoger niveau te brengen. Om dit te realiseren zal er een aanpassing aan de panden moeten plaatsvinden. De plannen hiervoor worden momenteel verder uitgewerkt.