Dudok Groep nieuws — Dudok Groep nieuwe eigenaar iconische Hofbogen

Datum
juni 2019
Stad
Rotterdam

Dudok Groep nieuwe eigenaar iconische Hofbogen

De Hofbogen wordt eigendom van Dudok Groep uit Dordrecht. Het iconische monument wordt omstreeks juli door woningcorporaties Havensteder, Vestia (samen Hofbogen B.V.) en ProRail overgedragen.

In 1908 werden Rotterdam en Scheveningen per spoor aan elkaar verbonden. Een eeuw lang reden er treinen over de Hofbogen op dit traject. Daarna gaf Hofbogen B.V. dit monumentale bouwwerk een tweede leven. Het verhoogde spoorviaduct van 1,9 kilometer is gelegen in Rotterdam-Noord en doorkruist de stad vanaf Station Hofplein tot aan de A20. De volledig verhuurde bogen hebben een omvang van circa 13.500 m², waarmee de Hofbogen het langste bedrijfsverzamelgebouw is van Europa.

De Hofbogen is geliefd en wordt gedragen door de actieve ondernemers en buurtbewoners. Tegenwoordig vind je er tal van hippe winkels, koffiezaken en restaurants. Op het dak van Station Hofplein is een dakpark ingericht, het Luchtpark. De toekomstige invulling van het dak wordt in samenwerking met de gemeente Rotterdam bepaald.

Tijdens de verkoopprocedure zijn Hofbogen B.V. en ProRail begeleid door Fakton, BRiQ real estate en Houthoff. Dudok Groep is geadviseerd door Urban Synergy, internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, Schaap Advocaten en Notarissen, EY en RPS advies- en ingenieursbureau.