Dudok Groep nieuws — Dudok Real Estate verhuurt ca. 4.000 m2 kantoorruimte in de Rotterdamsche Lloyd aan STC Group

Datum
september 2021
Stad
Rotterdam

Dudok Real Estate verhuurt ca. 4.000 m2 kantoorruimte in de Rotterdamsche Lloyd aan STC Group

De Rotterdamsche Lloyd is gelegen aan de Lloydpier in het Rotterdamse Lloydkwartier. Het Rijksmonumentale gebouw heeft een mixed-use met onder meer kantoren en woningen. Dudok Real Estate is sinds 2017 eigenaar van het imposante gebouw aan de Maas.

Hogeschool Rotterdam zal per september 2021 de bacheloropleidingen Logistics Management (LM) van het Instituut voor de Gebouwde Omgeving en Logistics Engineering (LEN) van Rotterdam Mainport Institute huisvesten aan de Lloydstraat 35.

Hogeschool Rotterdam gaat de komende jaren stevig inzetten op het versterken van de logistieke opleidingen en trekt hierin samen op met STC Group. Rotterdam is, met de grootste haven van Europa, hét logistieke centrum van Nederland en heeft behoefte aan een duidelijk herkenbaar en hoogwaardig logistiek onderwijsaanbod. De vraag vanuit de arbeidsmarkt naar professionals in de logistieke sector blijft de komende jaren onverminderd hoog, dit terwijl het aandeel hbo-afgestudeerden van logistiek opleidingen afneemt. Als landelijk grootste aanbieder in het hbo streeft Hogeschool Rotterdam ernaar om het logistiek onderwijsdomein krachtiger te positioneren in Rotterdam met een breed aanbod van opleidingen.

Met het vertrek van Kuehne en Nagel en het huisvesten van STC Group heeft het gebouw geen leegstandsperiode. Daarmee is het gehele complex van circa 6.000 m² aansluitend volledig verhuurd. Wij danken Molenaar bedrijfshuisvesting en Yield Plus Nederland voor de begeleiding.

Op de Lloydpier vinden vele nieuwbouwontwikkelingen plaats als Babel, Lloydyard, Eden District en SAWA. Naast deze ontwikkelingen wordt ook een gedeelte van de Schiecentrale gerenoveerd.