Dudok Groep nieuws — Dudok Real Estate verwerft Bellevue in Dordrecht

Datum
juli 2024
Stad
Dordrecht

Dudok Real Estate verwerft Bellevue in Dordrecht

Dudok Real Estate heeft het iconische pand Bellevue in Dordrecht aangekocht. Dit Rijksmonument, dat een rijke geschiedenis kent en lange tijd leegstond, is een mooie aanvulling op de horecapanden van Groothoofd die eerder verworven werden. Het monumentale pand is vanaf 1840 gefaseerd gebouwd, heeft vijf bouwlagen en de totale oppervlakte bedraagt 951 m² vvo.

De aankoop van Bellevue benadrukt onze betrokkenheid bij het behoud van cultureel erfgoed en het stimuleren van de lokale economie. Met zijn uitstekende ligging aan het drukste drierivierenpunt van Europa en het unieke karakter, biedt Bellevue een mooie kans voor zowel Dudok Real Estate als de stad Dordrecht om een icoon nieuw leven in te blazen.

Samen met Dudok Horeca Groep onderzoeken we mogelijke invullingen voor Bellevue om te zorgen dat het optimaal bijdraagt aan de levendigheid van de omgeving. De definitieve plannen voor de toekomstige bestemming van Bellevue zijn nog in de verkenningsfase en we kijken uit naar de samenwerking met de Gemeente Dordrecht en lokale gemeenschap om deze plannen vorm te geven.

Fotografie: Ossip van Duijvenbode