Dudok Groep nieuws — Eerste twee gebouwen Diepeveen in Rotterdam opgeleverd door Dura Vermeer en Dudok Real Estate

Datum
november 2023
Stad
Rotterdam

Eerste twee gebouwen Diepeveen in Rotterdam opgeleverd door Dura Vermeer en Dudok Real Estate

De opleveringen van de negentig huurwoningen aan Bouwinvest zijn een feit! Nadat in oktober het eerste gebouw met hierin 38 huurwoningen werd opgeleverd, is deze maand ook het tweede gebouw met 52 huurwoningen opgeleverd. Van deze negentig huurwoningen wordt ruim 80% qua prijsklasse in het middensegment verhuurd.

Diepeveen bestaat uit vijf gloednieuwe woongebouwen aan het Rotterdamse Dakpark. Ze verschillen in hoogte en baksteen, maar vormen samen een duidelijk ensemble. Het project bestaat in zijn totaliteit uit 187 woningen, waarvan 90 huur en 97 koop. Dura Vermeer en Dudok Real Estate hebben Diepeveen ontwikkeld tot een bedrijvig en divers woongebied. Op het terrein naast het iconische Diepeveengebouw is een kleurrijke mix van huur en koopwoningen ontstaan. Van compacte studio’s tot royale stadswoningen. En alles wat daartussen zit. Na de opleveringen van de huurwoningen worden tot einde van het jaar ook de koopwoningen opgeleverd.

Groen en klimaat adaptief
Wonen op Diepeveen betekent wonen áán het Dakpark van Rotterdam. Er zijn meerdere groene buitenruimtes en een biodiversteitswand op de Woonhof. Dat is niet voor niets: in een groene omgeving voelen mens en dier zich prettig. Bovendien dragen bomen en planten bij aan een duurzame toekomst, waarin we moeten omgaan met hitte, droogte en neerslag. Het plan sluit straks naadloos aan op het 1200 meter lange Dakpark.

Een project om trots op te zijn
Eind oktober is gebouw 1 met de eerste 38 huurwoningen opgeleverd en deze week vond de oplevering van gebouw 2 plaats. De 90 huurwoningen en commerciële ruimte zijn naar tevredenheid van iedereen opgeleverd en inmiddels zijn ook de eerste bewoners ingetrokken! Een mooi resultaat wat mede tot stand is gekomen door de prettige samenwerking tussen gemeente Rotterdam, Bouwinvest, Dudok Real Estate en Dura Vermeer. De opleveringen van de 97 koopwoningen zijn al in volle gang zodat het project in zijn geheel nog dit jaar is opgeleverd!

Christian Schouten, Head of Dutch Transaction Management: “We zijn erg blij met de oplevering van dit project in de Holland Metropole. Met pensioenfondskapitaal kunnen wij goede, duurzame en betaalbare woningen realiseren. Onze ambitie is om actief te blijven zoeken naar aantrekkelijke investeringsmogelijkheden in het middenhuursegment, waarbij de gemeente Rotterdam niet mag ontbreken.”

Marcel Schippers, Managing Director bij Dudok Real Estate; “Samenwerking is een mooi begrip, maar zeker niet vanzelfsprekend. Het vergt van iedere partij dat je je inleeft in de belangen van de andere partij, de buren en de uiteindelijke gebruikers. Wanneer dat lukt, lijkt samenwerken vanzelfsprekend en sta je uiteindelijk vol trots bij de officiële start van in dit geval Diepeveen. Een supergaaf project waarmee we echt weer een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de mooie stad Rotterdam!”

Raymond de Boer, Directie Dura Vermeer Bouw Zuid West: “Ik ben erg trots op de goede samenwerking tussen Bouwinvest, Dudok Real Estate, Dura Vermeer en Gemeente Rotterdam. Door deze goede samenwerking is het ons gelukt het hele project nog dit jaar op te leveren, wat met de start eind 2021, echt een topprestatie is. Dit krijg je alleen voor elkaar door in de ontwikkelfase, maar ook met onze partners in de uitvoeringsfase, heel goed samen te werken. Diepeveen is wederom het bewijs van een fijn partnerschap met Bouwinvest. Al met al is dit project een voorbeeld voor ontwikkeling en uitvoering”.

Er staat veel te gebeuren
Diepeveen ligt in Rotterdam-West aan de voet van het Dakpark. Naast het (voormalig) haven- en industriegebied M4H, dat de komende jaren door Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam wordt ontwikkeld tot een nieuw stadsdeel om te wonen en werken. M4H vormt samen met RDM het Rotterdam Makers District, de plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie. Tegelijkertijd verbindt Diepeveen de woonwijken Bospolder-Tussendijken, historisch Delfshaven en Schiemond.