Dudok Groep nieuws — Hansainvest koopt logistieke portefeuille van Dudok

Datum
november 2018
Stad
Dordrecht

Hansainvest koopt logistieke portefeuille van Dudok

Hansainvest Real Assets heeft de PM²-portefeuille met 70.000 m2 logistieke ruimte van Dudok Logistiek Vastgoed gekocht. De totale beleggingswaarde van beide objecten is 60 miljoen.

Dudok Logistiek Vastgoed is onderdeel van de Dudok Groep in Dordrecht. De portefeuille bestaat uit twee objecten op toplocaties. Dudok Logistiek Vastgoed is geadviseerd door Cushman & Wakefield, Schaap Advocaten Notarissen en EY. Hansainvest Real Assets is geadviseerd door TLF real estate, Baker & McKenzie en Antea Group.

Het eerste object bevindt zich in Port of Moerdijk en bestaat uit twee logistieke hallen. Dit object is na een volledige renovatie langdurig verhuurd aan een gerenommeerd Duits bedrijf. Het object ligt in het grootste individuele logistieke park van Nederland. Het tweede object ligt op het logistieke park Maasvlakte II, een van de vier bekende logistieke deelmarkten van Rotterdam. Het logistieke complex dat is voltooid in oktober 2018 bestaat uit vier secties. Het complex zal worden uitgerust met zonnepanelen. De eerste langlopende huurovereenkomst is al gesloten.

Nicholas Brinckmann, bestuursvoorzitter van Hansainvest Real Assets, zegt over deze transactie: ‘Nederland staat op de tweede plaats wat betreft wereldwijde logistieke prestaties en onderscheidt zich door de geografische ligging als ideale hub voor alle bedrijven die naar Europa exporteren. Daarnaast verwachten we dat de logistieke markt verder zal groeien en daardoor de vraag naar ruimte in deze sector verder zal toenemen.’