Dudok Groep nieuws — Nieuwbouwproject Diepeveen in volle gang

Datum
mei 2022
Stad
Rotterdam

Nieuwbouwproject Diepeveen in volle gang

Goed nieuws voor de kopers van project Diepeveen in Rotterdam-West. Het heiwerk is afgerond van de vijf gloednieuwe woongebouwen tussen het iconische Diepeveenpand en het Rotterdamse Dakpark. Op maandag 16 mei staan de kopers samen met Dudok Real Estate, ontwikkelpartner Dura Vermeer, Bouwinvest en wethouder Bas Kurvers stil bij dit feestelijke moment op de bouwplaats.

Bedrijvig en divers woongebied
Dudok Real Estate en ontwikkelpartner Dura Vermeer maken van Diepeveen een bedrijvig en divers woongebied, met een mix van woningen en het iconische Diepeveenpand als centrale makersplaats. De nieuwbouw bestaat uit 187 woningen, waarvan 90 huur en 97 koop. Een kleurrijke mix van compacte studio’s tot royale stadswoningen en alles wat daartussen zit. Door het samenbrengen van wonen, werken én horeca ontstaat een levendig stukje stad.

Op een voorspoedige bouw
De bouwplaats van het project Diepeveen werd op maandag 16 mei voor één dag omgebouwd tot een feestelijke locatie. De toekomstige bewoners waren getuige van het leggen van een vloerplaat en het gezamenlijk maken van een kunstwerk, gesigneerd door wethouders Bas Kurvers.

Wethouder Bas Kurvers van gemeente Rotterdam, Raymond de Boer (Directie Dura Vermeer) en Marcel Schipper (Directie Dudok Real Estate) gaven een speech en ook Job Dura (Voorzitter Raad van Bestuur Dura Vermeer) en Ewald Dudok (eigenaar Dudok Real Estate) waren aanwezig om samen met de kopers te proosten op een voorspoedige bouw. Na afloop werd aan de toekomstige bewoners de ruimte geboden om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en drankje.

“Ik ben erg trots op de goede samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Dudok Real Estate en Dura Vermeer. Diepeveen is een bijzonder project omdat het een leuke mix is van verschillende componenten. In combinatie met elkaar zorgt het voor een uniek plan, mede door het mooie ontwerp van Diederendirrix. Een mooie binnenstedelijke bouwopgave en een verrijking voor de wijk”, aldus Raymond de Boer, directie Dura Vermeer.

Marcel Schippers (Dudok Real Estate) “Samenwerking is een mooi begrip, maar zeker niet vanzelfsprekend. Het vergt van iedere partij dat je je inleeft in de belangen van de andere partij, de buren en de uiteindelijke gebruikers. Wanneer dat lukt, lijkt samenwerken vanzelfsprekend en sta je uiteindelijk vol trots bij de officiële start van in dit geval Diepeveen. Een supergaaf project waarmee we echt weer een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de mooie stad Rotterdam!”

Er staat veel te gebeuren
Diepeveen bevindt zich op een smal driehoekig kavel tussen de Hudsonstraat en de Pelgrimsstraat en aan de staart van een van de langste dakparken van Europa. Het project is gelegen aan de rand van het Merwe-Vierhavensgebied (M4H). Een creatieve en levendige omgeving waar de komende jaren veel te gebeuren staat.
“Als stad willen we dit gebied dichtbij de Merve4havens ontwikkelen tot een goede mix van woningen en bedrijven. Wonen, werken, horeca en de Huidenclub; dat is de kern van de transformatie van het Diepeveen terrein en het Rijks monumentale pand. Rotterdamser dan dit wordt het niet. Het wordt hier de komende jaren nog levendiger én er komen veel woningen bij. Project Diepeveen bestaat voor een groot deel uit woningen in het middensegment voor starters, jonge en oudere koppels en gezinnen”, aldus wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen).