Dudok Groep nieuws — Nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling De Wipmolen in Alblasserdam

Datum
februari 2024
Stad
Alblasserdam

Nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling De Wipmolen in Alblasserdam

Vorige week zijn er stappen gezet in de ontwikkeling De Wipmolen in Alblasserdam. Woonkracht10 en Dudok Real Estate hebben de koopovereenkomst ondertekend.

De grond, eigendom van Woonkracht10, is verkocht aan Dudok Real Estate voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuw stukje woonwijk op deze locatie. Het project De Wipmolen voegt 𝟯𝟲 𝘄𝗼𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 met eigen tuin toe in het centrum van Alblasserdam, waarvan 25 koopwoningen en 11 sociale huurwoningen voor Woonkracht10. Het plan omvat drie betaalbare woningtypes, met als doel het stimuleren van verhuisbewegingen binnen Alblasserdam. Op deze manier draagt het project bij aan de benodigde doorstroming op de lokale woningmarkt.

Liesbeth Groeneveld, bestuurder van Woonkracht10: “Dudok Real Estate neemt het gehele bouw- en ontwikkelproces op zich. Natuurlijk is Woonkracht10 als eigenaar van de grond en opdrachtgever voor de bouw van de sociale huurwoningen betrokken bij de planontwikkeling en de realisatie. Onze woningen worden turnkey opgeleverd. We zijn blij dat we 11 extra sociale huurwoningen kunnen toevoegen aan de woningmarkt in Alblasserdam.”

Marcel Schippers van Dudok Real Estate: “We zijn trots op de kwaliteit die we op deze belangrijke plek in Alblasserdam kunnen toevoegen en kijken terug op een meer dan plezierige samenwerking met Woonkracht10, de gemeente Alblasserdam en alle andere betrokken partners en adviseurs. In een tijd waar de betaalbaarheid van woningen zwaar onder druk staat en het lastig voor starters is om überhaupt een woning te kunnen vinden, lukt het binnen dit plan om zelfs iets meer dan 85% betaalbare woningen te kunnen realiseren. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat zowel Woonkracht10, de gemeente Alblasserdam als Dudok allen een aandeel hebben genomen in de kosten van de ontwikkeling. Samen bouwen we aan een mooiere toekomst!”