Dudok Groep nieuws — Trivire en partners AM Assets en Dudok ondertekenen koopovereenkomst The Movies

Datum
februari 2019
Stad
Dordrecht

Trivire en partners AM Assets en Dudok ondertekenen koopovereenkomst The Movies

Op 1 februari 2019 hebben Trivire en de partners AM Assets en Dudok Groep de koopovereenkomst getekend voor de verwerving van Nieuwstraat 60-62 (The Movies) in het historische centrum van Dordrecht.

In de periode van 2011 tot en met 2013 heeft Trivire in samenwerking met de gemeente Dordrecht en The Movies in het monumentale pand aan de Nieuwstraat 60-62 in Dordrecht de bioscoop ontwikkeld. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) heeft beoordeeld dat het eigendom van The Movies voor Trivire niet is toegestaan. Daarom heeft Trivire moeten besluiten om het object te verkopen.

Met de verkoop aan het samenwerkingsverband tussen AM Assets en Dudok Groep is Trivire van mening een passende en waardevolle koper gevonden te hebben. Deze combinatie kocht eerder de Kunstkerk en ziet een belangrijke samenhang tussen de Kunstkerk en The Movies. De herontwikkeling van beide panden zal een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van het cultureel cluster van Dordrecht en de verbinding vormen tussen het Dordrechts Museum, The Movies en het Hof van Nederland.

Kopers zijn voornemens om de horeca in het pand nieuw leven in te blazen. Passend binnen het huidige horecabeleid van de gemeente voor de Nieuwstraat. The Movies moet een bijzondere ontmoetingsplek worden waar je terecht kunt om iets te eten, te drinken, maar natuurlijk ook voor een avondje uit naar de film.
Met de verkoop van het pand aan de Nieuwstraat kan Trivire zich weer verder richten op haar kerntaken het beheren en verhuren van sociale huurwoningen.