Dudok Groep nieuws — Woonplus en Glasfabriek B.V. ondertekenen intentieovereenkomst voor 210 sociale woningen op De Glasfabriek in Schiedam

Datum
maart 2023
Stad
Schiedam

Woonplus en Glasfabriek B.V. ondertekenen intentieovereenkomst voor 210 sociale woningen op De Glasfabriek in Schiedam

Op 23 maart jl. hebben Woonplus en Glasfabriek B.V. (een samenwerking tussen Dudok Real Estate en Blauwhoed) de intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van circa 210 sociale huurwoningen op De Glasfabriek in Schiedam. Deze stap is voor partijen essentieel om te komen tot een gezonde, groene en levendige buurt waar wonen, werken en recreëren samen komen.

‘Woonplus staat voor een flinke nieuwbouw- en herstructureringsopgave. Daarbij willen we onze woningen onder andere beter verdelen over Schiedam. Met De Glasfabriek zetten we hierin een belangrijke stap.’
Aldus Emile Klep, Woonplus

De Glasfabriek
De Glasfabriek neemt een bijzondere plek in binnen Schiedam. Niet alleen door de omvang van het fabrieksterrein - maar liefst 6,5 hectare - maar ook door de rijke historie. Op deze plek werden meer dan een eeuw lang miljarden glasconserven geproduceerd voor de voedings- en drankenindustrie. De ontwikkelaars, Dudok Real Estate en Blauwhoed, zien vele kansen om dit gebied te ontwikkelen tot een duurzaam woon- en werkgebied. Mét behoud van het industriële karakter én toevoeging van veel groen. Zodat het gebied in welzijn, beleving en functie integraal onderdeel gaat worden van de metropool Rotterdam.

“Het karakter van de plek behouden binnen een zo optimaal mogelijke herontwikkeling is ons gezamenlijke doel. Met groen als uitgangspunt dat bijdraagt aan welzijn en beleving van het gebied.”
Aldus Eltjo Bouwman, Blauwhoed

Mix aan doelgroepen
Naast een openbaar park, bedrijfsruimte en horecagelegenheden zullen er circa 700 woningen gerealiseerd worden met een brede mix aan sociaal, middelduur en vrije sector woningen. Voor starters, senioren, gezinnen, alleenstaanden en tweeverdieners. Binnen deze segmenten is het de ambitie van De Glasfabriek om in een diversiteit aan woonvormen een betaalbare plek te bieden voor bewoners van jong tot oud. De samenwerking met Woonplus is daarin een belangrijk onderdeel.

“Samen gaan we ervoor zorgen dat we op De Glasfabriek bouwen voor de Schiedammer en zorgen voor kwalitatief goede woningen in een omgeving die prikkelt en bijdraagt aan verbinding en het gevoel van welzijn.”
Aldus Marcel Schippers, Dudok Real Estate