Dudok Groep — Kunstkerk

Adres
Museumstraat 65
Stad
Dordrecht
Architect
Lugten & Malschaert Architecten, Dordrecht
Ontwerp
Studio Job, Tilburg

Kunstkerk

Dudok Real Estate en AM Assets hebben de Kunstkerk in Dordrecht aangekocht en hebben er een samenhangend cultureel concept ontwikkeld. Kunstkerk is een ontmoetingsplaats waar creatie en innovatie centraal staan.

De Kunstkerk is een thuis waar kunst zich kan ontwikkelen.
Wij geloven dat verbeelding de drijfveer is achter ontwikkeling en innovatie. Kunstenaars en artiesten verrijken het dagelijks leven met schoonheid en zingeving.

Naast expositieruimte, kun je de Kunstkerk vooral zien als een ontmoetingsplaats en productiehuis. Een plek waar kunstenaars, cultuurmakers, artiesten en wetenschappers worden uitgenodigd om nieuw werk maken.

De kerk als podium voor kunst, cultuur, festivals, lezingen, concerten en voorstellingen die aanzetten tot verbinding, beleving en verdieping; waarbij het publiek en de omgeving actief worden betrokken. Onze doelstelling het creëren van ruimte en middelen om de kunstpraktijk te stimuleren en met een breed toegankelijk en relevant programma bij te dragen aan culturele en sociale ontwikkeling.

verhuur
De Kunstkerk combineert cultuur en ondernemerschap. Naast subsidies en giften genereren we inkomen door de verhuur van de locatie. De opbrengsten van de verhuur worden volledig gebruikt voor de culturele programmering. De Kunstkerk heeft geen winstoogmerk.

De centrale ligging en de moderne ruimtes in het historische pand vormen een inspirerende setting voor zakelijke- en privé- gelegenheden. Denk hierbij aan een vergadering, presentatie, seminar, borrel, bruiloft, jubileum of private- diner.