Dudok Groep — HAKA-gebouw

Adres
Vierhavensstraat 38
Stad
Rotterdam
Oppervlakte
10.500 m2
Bouwjaar
1931
Architect
WDJARCHITECTEN, Rotterdam
Aannemer
transVorm, Rotterdam

HAKA-gebouw

Het HAKA-gebouw is in 1932 gebouwd als het hoofdkantoor van de Coöperatieve Groothandelsvereniging de Handelskamer (nu Coop). Het gebouw deed dienst als kantoor, fabriek en graansilo. In de fabriek werden koffie, thee en graan verwerkt en verpakt.

De architecten H. F. Mertens en J. Koeman hebben het gebouw met een markante ligging in het Merwe-vierhavensgebied (M4H) ontworpen. Het M4H-gebied in Rotterdam is een plek waar pionierende en ambachtelijke maakbedrijven hun plek vinden. Het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam zetten in op het herontwikkelen van het gebied, tot het Makers District, waar een mix van wonen en werken wordt gerealiseerd. Het gebied is volop in ontwikkeling en vormt dé plek in de regio voor innovatieve maakindustrie.

Het prominente gebouw behoort tot het industrieel erfgoed en is sinds 2002 aangemerkt als Rijksmonument. Dudok Real Estate transformeert het HAKA-gebouw, met behoud van de industriële en monumentale waarden. Het gebouw zal fungeren als een modern en karakteristiek bedrijfsverzamelgebouw met circa 10.500 m2 VVO aan kantoor- en horecaruimte.

In november 2017 is Dudok Real Estate eigenaar geworden van dit gebouw.

Het M4H-gebied in Rotterdam is een plek waar pionierende en ambachtelijke maakbedrijven hun plek vinden. Het Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam zetten in op het herontwikkelen van het gebied, tot het Makers District, waar een mix van wonen en werken wordt gerealiseerd. Het gebied is volop in ontwikkeling en vormt dé plek in de regio voor innovatieve maakindustrie.

Kijk voor meer (verhuur)informatie op www.hakarotterdam.nl