Dudok Groep — Post120

Adres
Johan de Wittstraat 120
Stad
Dordrecht
Bouwjaar
1971
Gerenoveerd
2016
Architect
Dam & Partners Architecten, Amsterdam
Aannemer
transVORM, Rotterdam

Post120

Van de voormalig introverte telefooncentrale annex postkantoor van PTT Post heeft Dudok Real Estate het meest duurzame kantoorgebouw van Dordrecht gemaakt. Post120 geeft de stad een hart met visie en overtuiging. Werken en winkelen op een verantwoorde manier. Een toplocatie middenin de stad, vlakbij uitvalswegen en dichtbij het NS Station. Dudok Real Estate heeft van de voormalig introverte telefooncentrale annex postkantoor van PPT Post het meest duurzame kantoorgebouw van Dordrecht gemaakt.

De werkplekken zijn licht en ruim, de routing van het pand is logisch en efficiƫnt en parkeren doe je op het dak van de supermarkt. Door betonelementen uit de gevel te verwijderen, soms over twee verdiepingen, zijn grote raampartijen ontstaan en krijgt het pand een heel open uitstraling. Het is een industrieel gebouw met mooie grote vloervelden en hoge ruimtes tot vijfenhalve meter hoog.

In de Koningin Wilhelminastraat in Dordrecht bevinden zich tien nieuw gebouwde stadswoningen die deel uitmaken van Post120. De stadswoningen bestaan uit een boven- en benedenwoning, elk met twee verdiepingen. Met de stijl van de woningen is de aansluiting gezocht met de karakteristieke woningen in de straat.