Dudok Groep nieuws — Dudok Groep en Dura Vermeer tekenen bouwteamovereenkomst

Datum
februari 2019
Stad
Rotterdam

Dudok Groep en Dura Vermeer tekenen bouwteamovereenkomst

Op vrijdag 1 februari hebben Marcel Schippers (directeur Dudok Groep) en Joost van Steekelenburg (directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V.) de bouwteamovereenkomst getekend voor de locatietransformatie met het rijksmonumentale pand Diepeveen aan de Pelgrimsstraat te Rotterdam. Op deze locatie in Rotterdam west worden door Dudok 200 woningen ontwikkeld.

Dudok Groep en Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden voor samenwerking en om hun kennis en kunde te delen in het transformatieproces van dit complexe project. Dura Vermeer heeft haar expertise al eerder toegepast in dit gebied en is verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling en realisatie van het aangrenzende Dakpark en winkelboulevard.

Stepping stone
De transformatie van de locatie met het rijk monumentale pand aan de Pelgrimstraat kenmerkt zich door veel groen, transparantie en wordt gekoppeld met het Dakpark. Het monumentale pand Diepeveen behoudt haar karakteristieke plek op de kop van het park en wordt op termijn in oude glorie hersteld. De transformatie van deze locatie sluit volledig aan bij de visie van de gemeente Rotterdam. De gemeente wil dit gebied ontwikkelen tot een stedelijk woon/werkgebied, waarmee een aantrekkelijke plek ontstaat, die als een ‘stepping stone’ de verbinding legt tussen Bospolder Tussendijken en Schiemond aan de Maas. Daarnaast zal deze nieuwe ontwikkeling het stedelijk karakter van de Vierhavensstraat / Parklane als belangrijke stadsentree versterken.