Dudok Groep nieuws — Dudok Groep Rotterdam en Dudok Groep Dordrecht vinden strategische partners in elkaar

Datum
november 2018
Stad
Dordrecht

Dudok Groep Rotterdam en Dudok Groep Dordrecht vinden strategische partners in elkaar

De Dudok Groep uit Rotterdam, het toonaangevende bedrijf in de hospitality-, evenementen- en horecabranche, gaat een strategische samenwerking aan met haar naamgenoot Dudok Groep uit Dordrecht. Dudok Groep uit Dordrecht is een ontwikkelende vastgoedbelegger en kocht recent het iconische HAKA-gebouw te Rotterdam om het te transformeren tot een levendig verzamelgebouw waar horeca een belangrijke rol zal gaan spelen. Met die gedachte in het achterhoofd vroeg Dudok Dordrecht aan de Rotterdamse ondernemers achter het horecabedrijf Dudok om hun visie op het pand te delen. Door deze ontmoeting kwam een gezamenlijke ambitie aan het licht, wat nu resulteert in een joint venture onder de naam Dudok Horeca Groep. De overeenkomst in naam is puur toeval – de ondernemers hebben elkaar gevonden op inhoud.

Expertise bundelen

Vanuit strategisch oogpunt is de samenwerking een logische stap voor beide ondernemingen. Een effectieve combinatie van vastgoed en horeca biedt veel synergiemogelijkheden. Dudok Rotterdam haalt met Dudok Dordrecht een partner aan boord die niet alleen ruime expertise heeft in onroerend goed, maar ook een prominente rol inneemt in vastgoedland. Het bedrijf staat erom bekend zich te richten op objecten met een krachtige uitstraling op strategische en kansrijke locaties. Dudok Dordrecht investeert in vastgoed met een verhaal dat zij (her)ontwikkelt naar een hoger kwaliteitsniveau. Deze visie sluit naadloos aan op de expertise van Dudok Rotterdam. De horecaonderneming heeft een sterke voorkeur voor karaktervolle, historische locaties. Door jarenlange ervaring weet de organisatie als geen ander hoe een stedelijk gebied en het daarin gelegen vastgoed door middel van de juiste horeca tot leven kan komen.

Gezamenlijke ambitie

Beide Dudok-ondernemers zijn enthousiast over de nieuwe joint venture. Aad van der Wel, medeoprichter en directeur van Dudok Rotterdam: “We hebben de gezamenlijke ambitie om met Dudok Horeca Groep landelijk erkend te worden op het gebied van kwalitatieve daghoreca. Sinds 1991 ontwikkelen we grootstedelijke ontmoetingsplekken en in Dudok Dordrecht hebben we een sterke partner gevonden, waarmee we samen op zoek gaan naar nieuwe, unieke locaties om ons te vestigen.

Ewald Dudok, eigenaar van Dudok Dordrecht, vult aan: “We zien dat vastgoed levendiger wordt door het creëren van leisure en hospitality voorzieningen. Dudok Rotterdam is een professionele partner met een bewezen staat van dienst in de horecabranche, bovendien sluiten hun ideeën over horeca aan bij onze visie op de (her)ontwikkeling van vastgoed.”

Onder de joint venture Dudok Horeca Groep willen beide bedrijven landelijke dekking geven aan de activiteiten. De ondernemingen bundelen hun krachten om de komende jaren uit te breiden naar andere grote steden in Nederland.

Over Dudok Groep Rotterdam

De Dudok Groep in Rotterdam is sinds 1991 een toonaangevend bedrijf in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. Het bedrijf bestaat uit drie business units: daghoreca (met diverse café-brasseries en restaurants), patisserie (retail) en partycatering. De partycateringtak blijft buiten de scope van de nieuwe joint venture.

Over Dudok Groep Dordrecht

Dudok Groep Dordrecht is een toonaangevende ontwikkelende belegger in residentieel, commercieel en logistiek vastgoed. Dudok Groep heeft haar positie en naamsbekendheid te danken aan kennis van de markt, betrouwbaarheid, financiële draagkracht en focus op kwaliteit.