Dudok Groep nieuws — DYLAN Steel Solutions kiest met Dudok Groep voor DistriPark Dordrecht

Datum
december 2020
Stad
Dordrecht

DYLAN Steel Solutions kiest met Dudok Groep voor DistriPark Dordrecht

Na Crocs Europe B.V. en ELCEE zal ook DYLAN Steel Solutions zich vestigen op het nieuwe logistieke bedrijventerrein DistriPark Dordrecht. Het bedrijf – dat stalen buizen, fittingen, flenzen en bijbehorende diensten levert aan onder andere de energiesector, offshore en de petrochemische industrie - gaat op DistriPark Dordrecht gebruik maken van ongeveer 35.000 m2 distributie- en kantoorruimte.

Ontwikkelaar en eigenaar van het pand is Dudok Groep uit Dordrecht. Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting heeft de partijen bij elkaar gebracht. Naar verwachting wordt het nieuwe pand halverwege 2021 opgeleverd en in gebruik genomen. Directeuren Michel Borsboom en Jean-Philippe van den Berg van Dylan Steel Solutions: “We zochten een nieuwe locatie in de buurt van de Hoeksche Waard die logistiek goed bereikbaar is. DistriPark Dordrecht heeft een directe aansluiting met de A16 en daarnaast zijn er in de directe omgeving belangrijke voorzieningen zoals hotels waar onze gasten en klanten kunnen verblijven. Dat maakt DistriPark Dordrecht tot een logische keuze.”

150 arbeidsplaatsen
DYLAN Steel Solutions, onderdeel van de internationaal opererende BUHLMANN GROUP, is op dit moment in Nederland gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) en Oud-Gastel (Noord-Brabant). Voor deze twee locaties komt het nieuwe en duurzame pand in Dordrecht in de plaats. Er werken ruim 150 werknemers bij het bedrijf die mee zullen verhuizen naar de nieuwe locatie, maar er zullen ook nieuwe arbeidskrachten worden geworven. “Dordrecht en de Drechtsteden beschikken over een goed potentieel aan geschikte werknemers voor ons bedrijf”, aldus Borsboom en Van den Berg.

Maritieme sector
De Dordtse wethouder Maarten Burggraaf (Economie) is blij met de vestiging van DYLAN Steel Solutions op DistriPark Dordrecht: “Na de komst van Crocs is dit weer een prachtig ander internationaal bedrijf, wat gezien de toelevering aan de maritieme sector zeker thuishoort in de Drechtsteden. En wat ook belangrijk is: het levert extra werkgelegenheid op, dat is goed voor onze inwoners die op zoek zijn naar een baan in de logistieke sector.”

Flinke klus
Projectontwikkelaar en eigenaar Dudok Groep kijkt al uit naar de bouw van de imposante, nieuwe bedrijfslocatie voor DYLAN Steel Solutions. Een flinke klus, die uitgevoerd gaat worden door Vrolijk Bouw B.V. en een klein jaar in beslag zal nemen. “We zijn er enorm trots op dat we, als Dordtse ontwikkelaar, voor DYLAN Steel Solutions een nieuw, hoogwaardig en duurzaam logistiek centrum mogen ontwikkelen.”

Met Crocs Europe B.V., ELCEE en DYLAN Steel Solutions zijn de eerste drie nieuwe bedrijven op DistriPark Dordrecht bekend. De Gemeente Dordrecht is ook voor de andere beschikbare kavels in fase 1 volop in onderhandeling met geïnteresseerde partijen. De verwachting is dat hierover op korte termijn meer bekendgemaakt zal worden.