Dudok Groep — Hofbogen

Adres
Raampoortstraat 24
Stad
Rotterdam
Oppervlakte
13.500 m²
Bouwjaar
1908

Hofbogen

De Hofbogen is een 1,9 kilometer lang verhoogd spoorviaduct gelegen in Rotterdam Noord. Het doorkruist de stad vanaf Hofplein tot aan de A20. Het iconische rijksmonument deed vanaf 1908 aan als spoorverbinding tussen Rotterdam en Scheveningen. In 2010 reed de laatste trein over het spoor en in 2015 is het spoor van het dak ontmanteld. In het verhoogde viaduct bevinden zich tal van creatieve bedrijven. Met circa 13.500 m² aan bedrijfsruimte betreft dit het langste bedrijfsverzamelgebouw van Europa

De Hofbogen is geliefd en wordt gedragen door de actieve ondernemers en buurtbewoners. Je vindt er tal van hippe winkels, koffiezaken en restaurants. Op het dak van Station Hofplein is een dakpark ingericht, het Luchtpark.

Het iconische monument is in september 2019 door woningcorporaties Havensteder, Vestia (samen Hofbogen B.V.) en ProRail overgedragen aan Dudok Real Estate.

Planning
Het definitief ontwerp van het Hofbogenpark is klaar. U kunt het ontwerp bekijken via Gemeenteraad.rotterdam.nl. De aanbestedingsprocedure en verdere voorbereiding gaan nu starten. In 2025 start de aanleg van het park en eind 2027 is het zwarte dak veranderd in een groene loper. Het park gaat in fases al eerder open. Op termijn worden de straten rondom de Hofbogen ook groener gemaakt. En de ambitie voor de toekomst is om een brug over de A20 aan te leggen. Zo wordt het Hofbogenpark verbonden met Schiebroek.